Berendezések - Energiapaletta

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Berendezések

Hűtés, klíma

LINKEK

Mire elég a klímaberendezés?
Ebben a nagy melegben, amikor bombáznak bennünket a különböző áruházak szórólapjai, eszébe juthat a családnak, hogy kéne klímaberendezést vásárolni, hogy kellemesebben érezzük megunkat. De nem nagyon tudja a család, hogy a mindig szűkösen rendelkezésre álló pénzből mit tud kihozni, vagyis egy adott teljesítményű készülék mire is elég.
Egy lakás vagy ház határoló részeinek hőátbocsátása, akár belülről kifelé, akár fordítva halad a hőmennyíség, persze bonyolult számítást igényel, mivel sok tényezőtől függ. Ezért a berendezés megvásárlása előtt feltétlenül kérjük ki a szakemberek véleményét.
De a beszerzendő készülék nagyságának durva becsléséhez, egy átlagos lakásban, hűtésre, légköbméterenként 30 W teljesítményigénnyel számolhatunk.

Klímaberendezés kiválasztási szempontjai
A klímarendszerek kialakítástól függően tudják befolyásolni a helyíségekben lévő levegő állapotát. Lakótereknél általában a levegő hőmérsékletét (fűtéssel vagy hűtéssel) és a levegő nedvességtartalmát (nedvesítéssel vagy szárítással) szabályozzák. A lakóhelyíségek levegőjének ideális hőmérséklete 20-24  C fok, a relatív páratartalma (az adott hőmérsékleten felvehető maximális nedvesség %-ában) 40-60 %. Vannak olyan klímarendszerek, amelyek bíztosítják a helyíség megfelelő szellőzését is. A klímatizálást lehet központi rendszerrel, vagy helyíségenként külön-külön megvalósítani. Ezért a vásárlás előtt el kell dönteni, hogy milyen igényeink vannak, illetve a pénztárcánk mit enged meg. Összetett rendszernél célszerű a kivitelezés előtt tervet készíttetni.

HÍRDETÉSEK

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz